måndag 15 augusti 2011

Taga vad man haver

Jag började den här bloggen när jag konstaterade att jag har så det räcker med kläder i min garderob. Den stora utmaningen är inte att hitta nya plagg utan istället att se vad jag har därinne och hur jag kan använda dem. Enklast för mig var att känna efter vilken stil jag just nu känner för och köra på det.

Från det spann jag vidare på vilka färger jag vill använda. För mig är det nu blått, vitt, brunt och beige med lite röda detaljer som gäller en tid framöver. Det är färger jag har i min garderob och som jag trivs i. De kräver egentligen inga nyinköp alls.

 Däremot vill jag inte beröva mig själv njutningen av att titta på kläder på webben och i butiken kanske förälska mig i något plagg. Däremot kommer jag att tänka mig noga för om jag verkligen vill komplettera min garderob med just det plagget.




Någonstans har jag någon gång läst ett  klokt test man kan göra före man köper ett plagg. Man skall fråga sig själv om man kunde tänka sig att genast klä sig i plagget. Om man svarar ja på den frågan är det troligen ett plagg som inte kommer att bli en garderobsvärmare.

Jag lägger ännu en fråga till om jag har svarat ja på den första: har jag något liknade i garderoben? Blir det ja på den frågan blir det nej för köpet...